AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

Miért fáj ennyire Benedek Tibor halála?
Miért fáj ennyire Benedek Tibor halála?

Annak ellenére, hogy tudatosan elzárom magam a világ azon híreitől, melyek nem érintenek közvetlenül, egészen korán értesültem Benedek Tibor haláláról. Teljesen letaglózott.

medence.jpg

Nem ismertem személyesen, nem vagyok sportrajongó, sőt, alapjában véve rajongó típus sem. Persze magam is büszkén néztem kamaszként a 2000-es években a magyar férfi vízilabda-válogatott meccseit, őszintén izgultam a fiúkért, és örültem a sikereknek. Azt hiszem mindenki ...

Nekem akkor is szól a zene, ha nem szól
Nekem akkor is szól a zene, ha nem szól

"...nekem akkor is szól a zene, ha nem szól, mert nagyon-nagyon sok zene van a fejemben. Ez a 30 év elég volt, hogy megteljen."
DJ Lotters normál körülmények között péntek esténként az ország legnagyobb retró diszkójának rezidens lemezlovasa. Krisztián mesél arról, honnan indult, hová tart, és hogyan változott meg az élete a rendkívüli helyzetben.

lotters_anyamasszony.jpg

A zene nem idegen a családodtól, hisz Édesapád billentyűs, ha jól tudom, Te is zongorázással kezdtél, ...

Emberségről példát, home office-ból formát
Emberségről példát, home office-ból formát

A jelenlegi helyzet rengeteg felelősséget ró ránk, talán többet is, mint elsőre gondolnánk.
Azonban jó néhány lehetőséget is ad a kezünkbe, mi döntjük el, hogy hajlandóak vagyunk-e a magunk javára fordítani.

laptop-anyamasszony_ji.jpg

Nem szeretnék senkit sem tovább terhelni ezekben a napokban, de azért azt jó tisztán látni, hogy rengeteg felelősség és egyben lehetőség került hirtelen a kezünkbe az egyén szintjén. Mi választunk, nem kell azt éreznünk, hogy tehetetlenek vagyunk ...

A lakossági beat és a hallgatóbarát power pop metszetében
A lakossági beat és a hallgatóbarát power pop metszetében

Boros Péter Pöpi régi motoros a - dobos - szakmában, és mindig valami új dologba vágja a fejszéjét. Most éppen többe is.
Már a  tavasszal készült interjúban  is szóba került a bátyjával közös zenész múlt, mely ismét jelen, és nemrég egy vadonatúj formáción tagja is lett.

supergoo_anyamasszony.jpg
Mi van Veled mostanában? Ha jól tudom, fenekestül felfordult az életed a tavaszi interjúnk óta.

Igen, sok változás volt az elmúlt fél évben az életemben.
Júniusban adódott egy ...

Esküvőszervezés (környezet)tudatosan
Esküvőszervezés (környezet)tudatosan

"15 éve dolgozom független esküvőszervezőként. Az elmúlt években azonban valami zavarni kezdett az esküvők során… A féktelen pazarlás, a párok megfelelés kényszere, a környezettudatosság hiánya." - Varga Barbara missziója a környezettudatos esküvőszerezés.

bara_anyamasszony_borito.jpg

15 éve szervezel esküvőket. Tudatosan készültél a szakmára, vagy egyszer csak elkapott az érzés, hogy ezzel kell foglalkoznod?
Pályám elején céges rendezvények szervezésével foglalkoztam. Az ...

Kávéval díszített aloe vera
Kávéval díszített aloe vera

kávé sok mindenre jó. Az aloe vera  is sok mindenre jó. Együtt meg tök jól néznek ki!

anyamasszony_diy_aloevera_1920.jpgNovember táján előtör belőlem az alkotási vágy. Talán a bezártság, talán az ünnepek közeledte, ki tudja... Egyre inkább arra törekszem, hogy a környezetet minél kevésbé terheljem, igyekszem természetes anyagokból és olyan dolgokból elkészíteni lakásunk díszei t , melyek már eredeti funkciójukban kiteljesedtek, és most más feladatkörben kelnek új életre, azaz " ...

Alma a fájától
Alma a fájától

" Gyakorlatilag egy punk-rock garázszenekarként kezdtünk, mára pedig egy egészen felnőtt, érett, ízléses elektronikus pop-rock zenét játszó társaság lettünk.
Zenész családba született, színésznek készült, végül neki is a zene lett az élete.  Határozottan fiatal és fiatalon is határozott. Boros Bálinttal beszélgettem tervekről, döntésekről és  tapasztalatokról.

borosbalint-anyamasszony.jpg

Családilag erősségetek a zenélés, nyilván egy ilyen közegben nem csoda, hogy a ...

A leningrádi planespotter
A leningrádi planespotter

Szekeres András, a Junkies énekese mesél az elvetett kockáról, kamaszkori vágyról és motivációról, 25 évnyi zene hozta barátságról, fellépésekről, hétköznapokról. 

junkies.JPG

Születési hely: Leningrád. Vagány ez az adat egy személyi igazolványban. :) Milyen gyakran jársz vissza szülővárosodba, most már Szentpétervárra? Szívesen időzöl Oroszországban?
Ritkán járok vissza, de pont idén januárban voltam, borzasztó hideg volt: -25 fok, de ha belépsz ...

Az alattomos kór
Az alattomos kór

"... miközben kiszolgált az idős patikus hölgy, megjegyezte, hogy nagyon sápadt vagyok, javasolja menjek el egy vérvételre. A mai napig itt csengenek szavai a fülemben..."
Bajzát Krisztiánnal, a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány kurátorával beszélgettem személyes történetéről és az alapítvány segítő munkájáról.

tegyunk_egyutt-anyamasszony_3.jpg

2004 év végén derült fény a betegségére, hány éves volt ekkor, milyen életet élt?
...

Tekerj magadnak egyet!
Tekerj magadnak egyet!

Van otthon egy-két jópofa üres üveged, amit tartogatsz, mert tetszik a fazonja, de nem igazán tudod, mihez kezdj vele? Íme egy egyszerű, könnyen, gyorsan elkészíthető váza 3 alapanyag felhasználásával.

vaza_01_3.jpg
Szóval, az egész úgy kezdődött, hogy van néhány kedves üveg számomra, melyek tartalmának elfogyasztását követően, egyszerűen nem volt szívem megszabadulni tőlük, tárolásra pedig nem igazán alkalmasak, így azon töprengtem, vajon mihez is kezdjek velük. ...

Megváltozott tempó és célok
Megváltozott tempó és célok

Utazásokban és feladatokban gazdag élet utáni megnyugvás és önmegvalósítás az anyaságban a jóga segítségével. Koltai Réka mesél arról, minek hatására lépett ki a multi világából, és választotta inkább a csendet.

anyamasszony_koltaireka_01.jpg

Mi az eredeti végzettséged? Hogyan élted a mindennapjaidat korábban?
Eredeti végzettségem szerint közgazdász valamint esztétika szakos bölcsész vagyok. Visszanézve, mindig is szerettem váltogatni a két véglet, a nagyon aktív létforma ...

Farkasbőrbe bújt bárány
Farkasbőrbe bújt bárány

"Amióta azt csinálhatom, amit szeretek, vagyis a zenélést, jól érzem magam a bőrömben..."
A Junkies megalakulásának 25. évfordulója alkalmából kérdeztem Barbaró Attilát múltról, jelenről, jövőről. És köszöni, jól van!

interju_barbaroattila_anyamasszony.jpgkép:  Neves Ildikó/FotoN - forrás: Sportalsó

Kissrác korodban hogyan képzelted el a jövődet? Mindig rockzenészként láttad magad, vagy eredetileg teljesen más terveid voltak?
Egész kicsi koromban kukás akartam lenni, mert ezzel a ...