AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

Sebkezelés természetesen
Aloe Vera - túl a dísznövényen

aloe_szetnyitva_jo.jpgAz aloe vera manapság rengeteg termékben megtalálható, krémekben, samponokban, italokban, stb. Tudtátok, hogy ez a növény könnyen kezelhető, egyszerűen és olcsón beszerezhető, ráadásul a lakás díszítésén túl kiváló megoldás feldolgozatlanul is például sebek kezelésére!? Mégis hogyan?

Nagyon egyszerűen!

Először is érdemes tudni, hogy ez valóban egy teljesen igénytelen növény. Nekem elhihetitek, nálunk csak a legszívósabb zöldek élik túl az első hetet, de az aloe vera kitűnően vizsgázott! Szóval, aki nem született botanikus, az is nyugodtan szerezzen be egy példányt! :)
Alapvetően sebek, sérülések, száraz kéz esetében szoktam kihasználni az aloe vera gyógyító hatását. Annyi csupán a teendő, hogy a növény húsos levelét lenyisszantja az ember, és a benne található zselés anyagot a kezelendő felületre keni. És tényleg működik! Ez köszönhető vérzéscsillapító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és a seb gyógyulását segítő tulajdonságának. Legközelebb piros babapopsin is kipróbáljuk! :)

A sebkezelésen túl számos egyéb területen is eredményesen alkalmazható! A kockázatok és mellékhatásának tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! :)

(kép forrása)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr487050327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása