AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

Illatos sütőtök kalács
Illatos sütőtök kalács

Az ősz elválaszthatatlan része a sütőtök.  Idestova 20 éve minden novemberben elkészítjük ezt a süteményt, számomra ez az ünnepi ráhangolódás első állomása, egyszerű és ellenállhatatlan. Még azok számára is, akiknek a sütőtök szó hallatán borsódzik a háta.

sutotokos_suti-202311.jpg
Az illatos sütőtök kalács hozzávalói:
3 csésze liszt
1,5 tk sütőpor
1,5 tk szódabikarbóna
2 tk fahéj
1 tk őrölt szerecsendió
1 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt szegfűszeg
1 tk őrölt ...

5 perces fagyi 2 hozzávalóból
5 perces fagyi 2 hozzávalóból

Villámgyorsan elkészíthető házi fagyi, mellyel garantált a siker? Létezik ilyen, és most meg is mutatom nektek! Ígérem, nem tart 5 percnél tovább, hogy a fagyasztóba kerüljön, és végül mindenki megnyalja utána a 10 ujját!

5_perc-2_osszetevo-1280.jpg

Hozzávalók:
1 üveg Nutella (400 g)
1 doboz mascarpone (500 g)

A hozzávalókat összekeverem, és szilikonos muffin formába adagolom, alufóliával letakarom, és már mehet is a mélyhűtőbe.
Azért szeretem a muffin formát használni, mert ...

Tisza-tavi kalandjaink gasztro vetületei
Tisza-tavi kalandjaink gasztro vetületei

A nyaralások alkalmával is van étel a strandbüfén túl, és jól tesszük, ha időt fordítunk a megismerésükre.

Július végén nyaralás jeligére indultunk útnak a Tisza-tóhoz, azonban a huncut időjárásnak köszönhetően kicsit az őszi hangulatába is belekóstolhattunk a tájnak.
A célpont kiválasztásához az első löketet egy hajnali motorcsónakos madárnéző program adta, amely a reggel 6-os indulás és az esőre hajló időjárás miatt kicsit hűvösnek hatott, ...

Hogyan lehet külföldi családi utazást szervezni karanténkötelezettség nélkül?
Hogyan lehet külföldi családi utazást szervezni karanténkötelezettség nélkül?

Nem vonom kétségbe, hogy vannak olyan üzleti utak, melyek megtételén állhat vagy bukhat egy vállalkozás jövője. De hogy milyen indokkal lehet a jogszabályi kiskapuk kijátszásával egy kedvező árú családi élményutat összehozni a járványhelyzetben, mely után még csak a karanténkötelezettséget sem kell letölteni, illetve 2 negatív PCR teszt bemutatására sem kötelezhetőek a résztvevők a hazatérést követően, ráadásul ebbe a körbe kiskorúak is bevonhatók, ...

Miért fáj ennyire Benedek Tibor halála?
Miért fáj ennyire Benedek Tibor halála?

Annak ellenére, hogy tudatosan elzárom magam a világ azon híreitől, melyek nem érintenek közvetlenül, egészen korán értesültem Benedek Tibor haláláról. Teljesen letaglózott.

medence.jpg

Nem ismertem személyesen, nem vagyok sportrajongó, sőt, alapjában véve rajongó típus sem. Persze magam is büszkén néztem kamaszként a 2000-es években a magyar férfi vízilabda-válogatott meccseit, őszintén izgultam a fiúkért, és örültem a sikereknek. Azt hiszem mindenki ...

Nekem akkor is szól a zene, ha nem szól
Nekem akkor is szól a zene, ha nem szól

"...nekem akkor is szól a zene, ha nem szól, mert nagyon-nagyon sok zene van a fejemben. Ez a 30 év elég volt, hogy megteljen."
DJ Lotters normál körülmények között péntek esténként az ország legnagyobb retró diszkójának rezidens lemezlovasa. Krisztián mesél arról, honnan indult, hová tart, és hogyan változott meg az élete a rendkívüli helyzetben.

lotters_anyamasszony.jpg

A zene nem idegen a családodtól, hisz Édesapád billentyűs, ha jól tudom, Te is zongorázással kezdtél, ...

Emberségről példát, home office-ból formát
Emberségről példát, home office-ból formát

A jelenlegi helyzet rengeteg felelősséget ró ránk, talán többet is, mint elsőre gondolnánk.
Azonban jó néhány lehetőséget is ad a kezünkbe, mi döntjük el, hogy hajlandóak vagyunk-e a magunk javára fordítani.

laptop-anyamasszony_ji.jpg

Nem szeretnék senkit sem tovább terhelni ezekben a napokban, de azért azt jó tisztán látni, hogy rengeteg felelősség és egyben lehetőség került hirtelen a kezünkbe az egyén szintjén. Mi választunk, nem kell azt éreznünk, hogy tehetetlenek vagyunk ...

A lakossági beat és a hallgatóbarát powerpop metszetében
A lakossági beat és a hallgatóbarát powerpop metszetében

Boros Péter Pöpi régi motoros a - dobos - szakmában, és mindig valami új dologba vágja a fejszéjét. Most éppen többe is.
Már a  tavasszal készült interjúban  is szóba került a bátyjával közös zenész múlt, mely ismét jelen, és nemrég egy vadonatúj formáción tagja is lett.

supergoo_anyamasszony.jpg
Mi van Veled mostanában? Ha jól tudom, fenekestül felfordult az életed a tavaszi interjúnk óta.

Igen, sok változás volt az elmúlt fél évben az életemben.
Júniusban adódott egy ...

Esküvőszervezés (környezet)tudatosan
Esküvőszervezés (környezet)tudatosan

"15 éve dolgozom független esküvőszervezőként. Az elmúlt években azonban valami zavarni kezdett az esküvők során… A féktelen pazarlás, a párok megfelelés kényszere, a környezettudatosság hiánya." - Varga Barbara missziója a környezettudatos esküvőszerezés.

bara_anyamasszony_borito.jpg

15 éve szervezel esküvőket. Tudatosan készültél a szakmára, vagy egyszer csak elkapott az érzés, hogy ezzel kell foglalkoznod?
Pályám elején céges rendezvények szervezésével foglalkoztam. Az ...

Kávéval díszített aloe vera
Kávéval díszített aloe vera

kávé sok mindenre jó. Az aloe vera  is sok mindenre jó. Együtt meg tök jól néznek ki!

anyamasszony_diy_aloevera_1920.jpgNovember táján előtör belőlem az alkotási vágy. Talán a bezártság, talán az ünnepek közeledte, ki tudja... Egyre inkább arra törekszem, hogy a környezetet minél kevésbé terheljem, igyekszem természetes anyagokból és olyan dolgokból elkészíteni lakásunk díszei t , melyek már eredeti funkciójukban kiteljesedtek, és most más feladatkörben kelnek új életre, azaz " ...

Alma a fájától
Alma a fájától

" Gyakorlatilag egy punk-rock garázszenekarként kezdtünk, mára pedig egy egészen felnőtt, érett, ízléses elektronikus pop-rock zenét játszó társaság lettünk.
Zenész családba született, színésznek készült, végül neki is a zene lett az élete.  Határozottan fiatal és fiatalon is határozott. Boros Bálinttal beszélgettem tervekről, döntésekről és  tapasztalatokról.

borosbalint-anyamasszony.jpg

Családilag erősségetek a zenélés, nyilván egy ilyen közegben nem csoda, hogy a ...

A leningrádi planespotter
A leningrádi planespotter

Szekeres András, a Junkies énekese mesél az elvetett kockáról, kamaszkori vágyról és motivációról, 25 évnyi zene hozta barátságról, fellépésekről, hétköznapokról. 

junkies.JPG

Születési hely: Leningrád. Vagány ez az adat egy személyi igazolványban. :) Milyen gyakran jársz vissza szülővárosodba, most már Szentpétervárra? Szívesen időzöl Oroszországban?
Ritkán járok vissza, de pont idén januárban voltam, borzasztó hideg volt: -25 fok, de ha belépsz ...

süti beállítások módosítása