AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

A pogácsa, amihez még a nyújtódeszkát sem kell elővenned
Avagy az okos asszony sósa szilveszterre

A szilveszter közeledtével lekerül a fókusz a bejgliről, és a gondos háziasszony tekintete szorgalmasan pásztázza a számára megkapó elnevezésű sörkorcsolyák elkészítésének praktikáit.
A kortól és nemtől függetlenül népszerű pogácsám receptjét kifejezetten azoknak ajánlom, akik szeretnének isteni finom sósat tenni az asztalra, viszont nem bánják, ha sem nyújtódeszkát, sem sodrófát, sem pogácsaszaggatót nem kell használni, ezzel is csökkentve a mosogatnivalók számát!

kesz_pogi-1920x1080.jpg

Amire szükséged lesz:

50 dkg liszt
1 élesztő, meleg tejben felfuttatva
25 dkg margarin
40 dkg reszelt sajt (1/3 trappista, 2/3 pannónia - nagy lyukú reszelőn reszelve)
2 tojás sárgája
40 dkg tejföl
1 tk só

nyers_pogi-1920x1080.jpg

A hozzávalókat gyúrd össze. A sajt nagy része mehet a tésztába, egy kicsit tegyél félre, ez kerül majd a tetejére.
Nem kell megijedni, mindent tökéletesen csináltál, ha az elkészült massza állaga nem klasszikus pogácsatészta lesz, hanem kicsit ragadós, kiszaggatni nem is lehetne.
1 órát hagyd kelni, dolgozd át újra, majd kézzel formázd a számodra szimpatikus méretűre, a tetejét kend meg a megmaradt tojásfehérjékkel, mehet rá a sajt, 180°C-on süsd kb. 20 percig. (Még a sütőt sem kell előmelegíteni.)

sulo_pogi-1920x1080.jpg

Ha kicsit egészségesebb verzióra vágysz, a liszt egy részét cseréld le pl. teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztre, úgy is nagyon finom lesz, már próbáltam! ;)
Másnapra sem szárad ki, bár nálunk nem is marad meg! :)

Csók, AnyuAsszony

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr614519756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása