Nem állítom, hogy ez egy gyorsan elkészíthető étel. Nem, ennek csak akkor álljatok neki, ha van időtök főzni! De aki kipróbálja, garantálom, hogy nem fog csalódni! Figyelem, a burgonyafánkot is el kell készíteni, nem ér csalni holmi mélyhűtött krokettel!
Íme a hozzávalók (4-5 adag)
Ragu
1 kg marhahús (comb/lapocka)
20-30 dkg bacon
1 nagy sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 üveg félédes vörösbor
1 kávéskanál cukor
3 evőkanál olaj
40 dkg gomba
2 evőkanál liszt
víz
kakukkfű
petrezselyem
babérlevél
só
bors
Burgonyafánk
25 dkg burgonya
25 dkg liszt
2 tojássárgája
1/2 csomag élesztő
cukor
tej
1 evőkanál olaj
só
A felszeletelt marhahúst áztasd vörösborba legalább egy éjszakára.
A vöröshagymát, a fokhagymát és a reszelt sárgarépát olajon dinszteld meg, majd tedd hozzá az apróra vágott bacont, és dinszteld tovább.
Tedd rá a húst a zöldségekre, és ha már kifehéredett, öntsd rá a vörösbort, ízesítsd be a fűszerekkel és a cukorral, takard le, és hagyd 1 órát főni.
Mikor letelt az 1 óra, tedd bele az apróra vágott gombát, és főzd további 20 percig.
Az idő leteltével sűrítsd be a ragut liszttel és egy kevés vízzel.
A burgonyafánkhoz főzd meg a krumplit, majd törd át.
Az élesztőt futtasd fel tejben egy kevés cukorral.
Gyúrd össze a hozzávalókat, majd 1 órát pihentesd.
2 kanál segítségével szaggasd bele a tésztát bő, forró olajba, és süsd aranybarnára. (Mint minden olajban sült ételt, ezt is érdemes papírtörlőre kiszedni, hogy az elszívja a felesleges olajat.)
Remélem kipróbáljátok a receptet! Várom a visszajelzéseket!
Jó étvágyat mindenkinek!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.