Úgy megkívántál egy jó levest, de most azonnal? Unod már a húslevest, ráadásul nincs kedved szöszmötölni még ezzel is? Vendégek jönnek, szerinted elég lenne két főétel és desszert, de a férjed úgy gondolja kéne még valami?
Akkor gyorsan dobj össze egy kukoricalevest, ahogy én készítem! Hamar megvan, mindenki boldog, ráadásul nagyon finom is!
Ami kelleni fog hozzá:
10 dkg vaj
2 nagy doboz kukoricakonzerv (én a családi kiszerelésű édes-roppanósra szavazok, ha kukoricás ételről van szó, csak ezt használom)
víz
2 leveskocka
1/2 liter 30%-os tejszín
só (ezzel csak óvatosan, hisz a kocka is sós!)
bors
gyömbér
A vajat megolvasztom egy lábasban, ráöntöm a kukoricát a leve nélkül, megfuttatom a vajon, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a kukoricát, beledobom a leveskockákat, és felforralom. Mikor ez megvan, hozzáadom a sót és a fűszereket, majd a tejszínt, még egyet rottyantok rajta, és kész. Ugye el sem hiszitek? Pedig ennyi az egész!
Részemről bőven elég bele a bors és a gyömbér, de aki egy kicsit még be akar keményíteni, chillit nyugodtan szórhat bele!
Főételekkel és desszertekkel kapcsolatos ötleteinkért kattintsatok a blog Konyhavilág menüpontjára!
Jó étvágyat kívánok!
Csók, AnyuAsszony
Kövessetek minket az AnyámAsszony Facebook oldalán! Várunk szeretettel!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.08. 01:36:01
Jókor jött az ötlet, van a fagyasztóban pár kiló kukorica. De lehet, én krémlevest készítek belőle, összeturmixolva, reszelt sajttal és pirított kenyérkockával. Próbáltad így is?