AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

A világ leggyorsabban elkészíthető ízletes levese
Kukoricázz velem!

Úgy megkívántál egy jó levest, de most azonnal? Unod már a húslevest, ráadásul nincs kedved szöszmötölni még ezzel is? Vendégek jönnek, szerinted elég lenne két főétel és desszert, de a férjed úgy gondolja kéne még valami?
Akkor gyorsan dobj össze egy kukoricalevest, ahogy én készítem! Hamar megvan, mindenki boldog, ráadásul nagyon finom is!
kukorica.jpeg

Ami kelleni fog hozzá:

10 dkg vaj
2 nagy doboz kukoricakonzerv (én a családi kiszerelésű édes-roppanósra szavazok, ha kukoricás ételről van szó, csak ezt használom)
víz
2 leveskocka
1/2 liter 30%-os tejszín
só (ezzel csak óvatosan, hisz a kocka is sós!)
bors
gyömbér

A vajat megolvasztom egy lábasban, ráöntöm a kukoricát a leve nélkül, megfuttatom a vajon, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a kukoricát, beledobom a leveskockákat, és felforralom. Mikor ez megvan, hozzáadom a sót és a fűszereket, majd a tejszínt, még egyet rottyantok rajta, és kész. Ugye el sem hiszitek? Pedig ennyi az egész!
Részemről bőven elég bele a bors és a gyömbér, de aki egy kicsit még be akar keményíteni, chillit nyugodtan szórhat bele!
Főételekkel és desszertekkel kapcsolatos ötleteinkért kattintsatok a blog Konyhavilág menüpontjára! 

Jó étvágyat kívánok!
Csók, AnyuAsszony

Kövessetek minket az AnyámAsszony Facebook oldalán! Várunk szeretettel!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr2613550891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.08. 01:36:01

Egy kis reszelt sajt bele?

Jókor jött az ötlet, van a fagyasztóban pár kiló kukorica. De lehet, én krémlevest készítek belőle, összeturmixolva, reszelt sajttal és pirított kenyérkockával. Próbáltad így is?

AnyuAsszony 2018.01.08. 07:56:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Turmixolva még nem próbáltam, de sajttal és pirított kockával igen, és mondhatom, nem ártott neki! :) AzUram újító ötlete alapján egyszer még pattogatott kukoricával is megbolondítottuk. Neki bejött! :) Kíváncsi vagyok, turmixolva milyen lesz! :)

tompus 2018.01.08. 08:21:12

A tojásleves sokkal gyorsabban elkészül.

Borzasztó Károly 2018.01.08. 13:01:23

@tompus: hát még a rántott leves milyen gyors.

AnyuAsszony 2018.01.08. 22:17:42

@tompus: Ebben nem vagyok biztos... Ha megfőzted mind a kettőt, és mérted az időt, kérlek jelezz vissza! :)
süti beállítások módosítása