AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

Magyaros, krémes, finom és egyszerű
Minek vennénk, ha mi magunk is meg tudjuk csinálni?

turo.jpgAmikor AzUram megemlíti, hogy már mennyire unja a sonkát és társait, tudom, hogy eljött az idő egy jó adag körözött elkészítésére.
Van aki vajat/margarint és/vagy tojást is rak bele, van aki darabosan hagyja a túrót. Én ezt a krémet is minimalizáltam, mégis finom ízt és krémes állagot sikerült elérnem, melyhez a következőket teszem:

Fogok egy nagyobb tálat, beleöntöm a 450 gramm túrót, rávágok egy kis közepes fej hagymát, nem kell a kicsi kockákra aprítással vacakolni, hamarosan kiderül, hogy miért. Rá 2-3 jó púpos kanál tejföl, itt persze a túrótól és a tejföltől is függ, hogy végül mik lesznek az arányok. Legyen mondjuk először kettő, aztán még dobunk rá egy keveset, ha úgy alakul. Klasszikus fűszerezés, só, bors, pirospaprika.
És most jöhet az az ördögi csodamasina, a botmixer. A tejfölön keresztül kezdjük el aprítani a hozzávalókat. Ha nagyon beragadna valami a kések közé - hisz a túró maga elég sűrű - tartsunk egy kis szünetet, és kapargassuk ki, hogy nehogy károsodást szenvedjen ez a hasznos konyhai segédeszköz. Figyeljük az állagát, ízlelgessük, és nagyjából - ha sokat pepecselünk - 5 perc alatt meg is vagyunk! Mehet be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek! 

További ötletekért kattintsatok a blog Konyhavilág menüpontjára! 

Csók, AnyuAsszony

Kövessetek minket az AnyámAsszony Facebook oldalán! Várunk szeretettel!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr7113579833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása