AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

Ma nem csinálok semmit
Anya lustálkodik

Egy héten egyszer igazán korán kell ébrednünk, hisz reggeli torna van az oviban, majdnem egy órával hamarabb ildomos beérni, mint egyébként. Senkinek nincs kedve felkelni, de mit van mit tenni, ennek a napnak is neki kell szaladnunk.
Na jó, ma megyünk kocsival, mert kizárt, hogy időben el fogunk indulni. Pici szeret sétálni, vajon simán be fog ülni az autóba? Nagy örül, Neki nincs kedve mindig gyalogolni, pedig kifejezetten hasznos az a fél óra reggelente a szabad levegőn. Kiszellőznek a fejek, bemelegednek az izmok. Délután is jól jön, mert kiszellőznek a fejek... és tovább erősödnek az izmok! Igazi szívós Gyermekeim vannak! :)
Lemegyünk, kis eszegetés. Apróka nem akar belemenni a peluscserébe, de tulajdonképpen ez is záros határidőn belül megoldódik.
El is indulunk időben. Egy kis bénázás, mert a riasztást elfelejtettem, azért mégis csak visszamegyünk, persze túlhajtok az utcánkon, miután megfordulunk ez ügyben... Mikor kapkodok, történnek velem ilyenek... Simán rossz villamosra, vagy a metrón a másik irányba szállok, esetleg felhajtok az M2-es autópályára, pedig semmi dolgom Vácott... Na mindegy, mindenkivel megesik az ilyen, nem igaz?! Még szerencse, hogy viszonylag ritkán kapkodom. :)
Oké, Nagyom csodálatosan elkészül ma reggel, bent van a csoportban. Ha már ilyen korán indultunk, és még az autóval is kiálltunk a garázsból, megejtjük a bevásárlást. Picim hősiesen állja a tortúrát, a tésztától kezdve a hétvégi szülinapi ajándékon keresztül a hőn áhított ruhaszárítón át mindent beszerezünk... Na jó, egyelőre úgy néz ki, hogy mindent beszerezünk... Csodálatos! Irány végre haza!
Egy kis tízórai, és mivel Másodszülöttem is korán kelt ma, így hamar sikerül elaludnia. Ahogy a régi mondás is tartja: Ki korán kel, hamar elfárad. Nem is baj, hiszen a Nagynak megígértem, hogy kicsit előbb megyünk ma Érte, ovi után bandázunk AJuékkal. 
lusta.jpeg
Na jó, alszik Pöttömke, akkor most nem csinálok semmit, a tegnapi borsófőzeléket imádta, biztos ma is szívesen megeszi, tehát főzni nem kell. Remek! Úgyis fáradt vagyok, fáj a fejem is, tuti jön a front.
Na jó, gyorsan felszabadítom a ruháskosarat, hogy össze tudjam szedni a megszáradt ruhákat. Az nem egy nagy dolog.
Na jó, ha már a fürdő közelében vagyok, gyorsan kitakarítok itt mindent, erre egészen háklis vagyok, de utána pihenek, ez az én napom. Közben elmélázok rajta, hogy milyen jó, hogy ezt a perem nélküli WC-t választottuk, így mégis csak könnyebb az Asszony élete... Jesszus! A gondolataimban sehol egy vacsi Bradley Cooper-rel, vagy egy kávé George Clooney-val? Sehol egy világmegváltó találmány csírája? A jövőbeni vállalkozásom tervezgetése? Még a mit főzzek holnap ebédre sem jutott eszembe? Komolyan egy szaniteren elmélkedem szabad pillanataimban? No comment...
Oké, megvan, akkor most lemegyek a földszintre, és gyorsan elmosogatok, bepakolok a mosogatógépbe, és utána leteszem a fenekem végre.
Na jó, még felsöprök, mert a morzsa és a sár nem a barátom. Gyorsan fel is mosok, mégse maradjon így félárbócon.
Na, ha ezzel megvagyok, most már tényleg nem csinálok semmit, csak elutalom az ebéd árát, hogy februárban is részesüljön Gyermekem óvodai étkezésben, megnézem a Picinek az asztalt, amit kinéztem az Ikea-ban, de persze jelenleg nem lehet kapni. Talán pénteken elérhető lesz. Ha már felpattintottam a laptopot, ránézek a farsangi jelmez elkészítésének csínjára-bínjára, annak is hozzá kell fogni, főleg, hogy beizzítottam az Elsőszülöttemet, hogy hamarosan nekikezdünk. Ja, de a házi farsangra pedig a kicsi ruhájához kell még egy részlet, na, gyorsan azt is 'kiguglizom'. Persze amíg a gép előtt ülök, simán kifestem a körmöm. (Figyelem! Egy Anya életében az apró szabad pillanatok tökéletes felhasználása jobb közérzethez vezet! )
Gyorsan megmosom a hajam, csak nem fogok AJuéknál sapkában ülni.
Áááá, mégis kéne mosni, mert szép ez így, hogy nem csinálok semmit, de nem hiszem, hogy a közeljövőben bekopogtat hozzánk Consuela... "No, no."consuela.png

Ébred a Kisebbik. Ebéd, és irány a Nagyobbért!
Nem baj, elmegyünk AJuékhoz, majd mikor hazajöttünk, vacsi, fürdés, alvás, és jó esetben este 10 után még lesz egy csomó időm a házimunkára, hisz ma nem csináltam semmit...

Csók, AnyuAsszony

Kövessetek minket az AnyámAsszony Facebook oldalán! Várunk szeretettel!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr9913563971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása