AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

3 perces adventi DIY meggyújtanivaló
Még meg tudod csinálni!

Tavaly készítettünk adventi koszorút a Naggyal. Könnyű dolgunk volt, egy kultúrházas mesejátékot követően lehetett kézműveskedni, mindent elénk tettek, ami csak szem-szájnak ingere ebben a témában, koszorúalap, gyertyák több színben, ragasztópisztoly, fenyőág, kis alma, csillogó fityfiritty... volt minden mint a búcsúban. Szóval, csak össze kellett rakni, még segítettek is. Persze nagyon büszkék voltunk magunkra, hogy Mi ilyet is tudunk, és valljuk be, elsőre nem is lett rossz. 
Most már, hogy ovi is van, és közösségi gyertyagyújtás, meg egyébként, tavaly volt itthon, felmerült az igény, hogy jó lenne, ha idén is lenne mit csodálnunk szerény hajlékunkban az adventi időszakban.
Nem vagyok különösebben oda a "helyfoglalós" dolgokért, de azért tényleg, adjuk meg a módját, viszont venni nincs kedvem ilyesmit, akkor meg csinálni kéne... Na, jó, ilyenekkel mégis csak szívesen elmolyol az ember lánya. Oké.
Koszorút most nem szeretnék, nagyon tetszenek az adventi boxok, de ahhoz is be kéne szerezni egy csomó dolgot, mert például száraztűzőhabom nincs a kamrában, a ragasztópisztolyt nem találom, és olyan kis izéim sincsenek, amit rá tudnék tenni. Plusz mikor, mert hogy még a kézzel kötött sál is tervbe van véve... De azért mégis kéne csinálni valamit... Rendben... Gondol, gondol... 4 gyertya egy üvegtálon. Minimál. Az most úgyis megy. De azért ez csak a Gyerekeknek készülne. Akkor mégis fog kelleni rá egy-két izé... Meg mondjuk nem baj, ha nem tudnak róla leenni apró dolgokat. De azért mutasson is valahogy, és gyorsan elkészüljön.
Bemegyek hát a közeli madaras gigaáruházba, lévén úgyis kell ez-az, hát akkor már szétnézek ennek kapcsán is. Végül veszek 4 darab gyertyát, és Apoci által nagy brandys pohárnak titulált vázát, majd lesz valami, alapnak nem rossz. 
Pakolok be a kocsiba, és a csomagtartó mélyéről előkerülnek a Nagyom által szorgosan gyűjtögetett tobozok. Hohohohóóóó, és van benne 4 darab apróbb! Remek! 
Itthon forgatom, nézegetem, az ötlet megállja a helyét, de csupán 4 gyertyával elég silány lesz az összhatás. 
Eszembe jut, hogy volt nekünk fehér, apró dekorációs valamink, az jó volna hónak. Ja, de már nincs meg, a költözésnél kidobtam, nehogy a Gyerekek kezébe kerüljön. És akkor megvilágosodtam... Só... Nagyszemű só! Ugyanúgy néz ki, csak nem lesz baj, ha belenyalnak a Kis Kópék, és a bogarak sem szállják meg. Oké, ez megvan. Mi legyen még?
Egyéb ügyből kifolyólag is el kéne mennem abba a boltba, ahol olcsón árulnak egy csomó felesleges dolgot, majd ott megnézem, hogy mi kerül a kezem ügyébe, ami használható lenne. Veszek is apró piros gömböket bagóért, jó sokat, csillogósat, fényeset, mattot, felmarkolok belőle párat. 
Alulra teszek egy réteg apró szemű jódozottat, mert Apoci nem tudva, mire kell, valami szuper minőségű, nagy szemű, ultra fehér sót vásárolt, kérésemnek megfelelően.
Rápakolok mindent, rendezgetem, és tádááám, kész!

advent_egyutt.jpg

Persze, lehetne még benne ez, meg az, meg amaz. Lehetne csinálni még így, úgy, meg amúgy. Egyszerű. Alapnak jó. Nagyomnak tetszik, Picim csillogó szemmel mutogat felé. Még Apoci is azt mondta, hogy jó lett. És mikor majd égnek benne a gyertyák, főleg mind a négy egyszerre, szerintem nem fog rosszul kinézni.

Mindenesetre a poharat megtartom, és jövőre kicsit hamarabb elkezdem összeszervezni a gondolataimat és a belevalókat.

Ti mivel készültetek az adventi időszakra?

Kellemes ünnepvárást kívánok! AnyuAsszony

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr6113410019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása