AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

Sorozatajánló
MAD MEN - Reklámőrültek

Mostani kedvcsinálóm kapcsán a számomra legkedvesebb sorozatot szeretném figyelmetekbe ajánlani!

 MAD MEN
-
Reklámőrültek

Hazánkban talán azért nem vált túlságosan ismertté ez a remekbe szabott széria, mert nem az HBO-n, vagy az RTL-en, netán a TV2-n volt látható, hanem az M1-en (ismétlés az M2-n). Ritkán halnak meg benne emberek, és hatalmas ármánykodásoknak sem lehetünk szemtanúi. Remélem annyian azért nézték, hogy a szinkronizálást folytassák, mert a kiváló sztori, karakterek és képi világ mellett a magyar hangokat is remekül összeválogatták! Ám minden erénye ellenére, az 5. évadon túl jelenleg nem követhető magyar nyelven a sorozat.

Na, de lássuk, miről is van szó.

A történet középpontjában a sármos Don Draper (Jon Hamm) áll, aki a '60-as években New Yorkban dolgozik, a reklámipar elismert szakembere, és tökéletes(nek látszó) családjával a kertvárosban él. Munkáját elszántan és kiválóan végzi, gyönyörű, egyszerű és unatkozó/elhanyagolt (?) felesége, Betty (January Jones) mellett mindig akad egy aktuális szeretője, múltjáról mélyen hallgat.

Don kollégáinak életébe továbbá a '60-as évek Amerikájába is betekintést nyerünk a cselekmény folyamán. Vannak itt öreg tulajdonosok és fiatal törtetők, láncdohányosok, inni szeretők, szerelmek és drámák, humor, ráadásul mindez férfiak és nők számára egyaránt fogyasztható formában.

Kedvenc karakterem Roger Sterling (John Slattery), aki a reklámiroda egyik tulajdonosa, mely pozícióhoz öröklés révén jutott. Imádja a fiatal nőket és élni az életet, élvezni a gazdagság nyújtotta lehetőségeket.

A sorozat zenéje nagy kedvencem, hallgassátok csak!

 

Összességében mi mást is mondhatnék, ha már az abszolút kedvenc sorozatomról van szó, csillagos 5-ös a Mad Men-nek! :)

(kép forrása: http://thefeministwire.com/2012/05/race-mad-men-and-nostalgia/)

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr837132163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása