AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

Mi van a jelenben?
Tanuljunk gyermekeinktől!

 

mult_jelen_jovo.jpgÉszrevettétek már, hogy mi, felnőttek gyakorlatilag nem is élünk a jelenben!? És itt most nem arra gondolok, hogy csupán múlt van és jövő, mert a jelen csak egy pillanat, hopp, már el is múlt. Nem! Hanem arra, hogy az időnk nagy részét azzal töltjük, hogy rágódunk a múlton, elrévedünk a jövőn, agyalunk, tervezünk, aggódunk, de a jelent nehezen, vagy nem is éljük meg.

A babák nem ilyenek. Ők mosolyognak, mert most boldogok, sírnak, mert éppen most valami nem jó, rácsodálkoznak az újra, megtapasztalják, és már jöhet a következő reakció az élet hozta dolgokra. Persze senki ne gondolja, hogy nem hagy bennük nyomot minden egyes pillanat! De igen! Mert megélik a jelent! És alapvetően formálja az életüket minden, de minden, ezért kell olyan figyelmesen terelgetni az útjukat, kezelni a helyzeteket!

Nem gond, ha nosztalgiázunk, mikor felmosunk, álmodozunk mosogatószivaccsal a kezünkben, mérgelődni, aggódni pedig ráérünk porszívózás közben is!
De az igazán fontos pillanatokat ragadjuk meg és éljük át, mert aztán ezek a pillanatok elszállnak, és nyoma sem marad, ha nem voltunk jelen!

Azt kívánom, minél több fontos pillanatot tudjatok megélni, hogy végül valóban életetek lényeges momentumairól legyenek emlékeitek!

(kép: http://himercsilla.hu/a-jovo-ido-kepzese-es-a-megtakaritasok/)

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr157046853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása