A mézeskalács a karácsony egyik meghatározó édessége, azonban sokszor alaposan megdolgoztatja a fogyasztók álkapcsát. Így hát érdemes idejében nekilátni a sütésnek, hogy az ünnepekre biztosan megpuhuljanak a fűszeres falatkák. Ez kétféleképpen oldható meg.
Az egyik lehetőség, hogy egy fémdobozba a kalácsok mellé almát is tesztek, melynek nedvességét el fogják szívni a kekszek, és megpuhulnak.
A másik megoldás, hogy puha mézeskalács kerül kisütésre, ehhez szeretnék egy receptet a figyelmetekbe ajánlani!
Mézeskalács
1 kg liszt
1 csomag szódabikarbóna
fűszerek ízlés szerint (őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citromhéj, ánizs, gyömbér, stb.)
25 dkg margarin
35-40 dkg méz
25 dkg cukor
2 tojássárgája
tojás a kenéshez
Cukormáz
25 dkg porcukor
1 tojásfehérje
A lisztet keverd össze a szódabikarbónával és a fűszerekkel.
Tedd a liszt közepébe a margarint.
A mézet a cukorral forrald fel, és öntsd a margarinra.
Ha a margarin megolvadt, add hozzá a 2 tojássárgáját.
Gyúrd össze melegen, szaggasd ki.
Sütés előtt tojással kend meg.
Közepesen meleg sütőben 8-10 perc alatt barnára sül.
A porcukrot keverd össze a tojásfehérjével, és miután kihűt a tészta, díszítsd fel a kalácsokat, majd 25-30 percig szárítsd.
Remélem kipróbáljátok! Várom a tapasztalatokat!
Kellemes sütögetést kívánok mindenkinek!
(kép: http://www.picturesdepot.com/tags/5/betty+boop+christmas+wallpapers.html )
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.