AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

A madarak téli segítése

szencinege_tel.jpgA tél közeledtével sokan igyekeznek segíteni a madaraknak a zord időjárás elviselésében eleség kihelyezésével. Azonban annak, aki erre a nemes feladatra vállalkozik, tisztában kell lennie pár dologgal!

  1. Ez egy egész télen (az első fagyoktól a tartós fagyok végéig), sőt éveken át tartó feladat, ugyanis a madarak számítanak a felajánlott segítségre, könnyen a halálukhoz vezethet, ha  a biztosnak vélt táplálékforrásokból nem jutnak hozzá minden nap az életben maradásukhoz szükséges mennyiségű élelemhez. Az új lehetőségek felkutatásához a madaraknak nincsenek elég tartalékaik!
  2. A magvak mellett legyen kitéve alma és állati zsiradék is. Soha ne tegyünk a madarak etetőjébe kenyeret, kenyérmorzsát, mert ezek az állatok halálát is okozhatják!

A madarak téli segítésével kapcsolatban bővebben a Magyar Madártani És Természetvédelmi Egyesület oldalán (http://www.mme.hu/teli_madaretetes) olvashattok.

(kép: http://www.idokep.hu/keptar/tag/cinke/kep/3)

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr946953375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása