Többször szervíroztam ezt a répatortát születésnapok alkalmával, és mivel már a premieren is kiválóan szerepelt - hiszen könnyen elkészíthető, és a gyerekek mellett még a "nem szeretem a tortát" típusú vendégek is szívesen fogyasztják, sőt, repetáznak is, miközben azt mantrázzák, hogy "egyébként nem szeretik a tortát" - tulajdonképpen biztos sikerre számíthatunk.
És amire szükségünk lesz:
Tésztához:
60 dkg répa reszelve
6 tojás
2 csipet só
30 dkg cukor
30 dkg darált dió
20 dkg finomliszt
2 csomag sütőpor
Krémhez:
40 dkg mascarpone
5 evőkanál cukor
5 dl habtejszín
(Ajánlom a Milli 30%-os hab- és főzőtejszínt, ahogy azt korábban a mákos guba torta esetében is tettem. Ismét hangsúlyozom, hogy nem a reklám helye, de ezzel biztos, hogy néhány perc alatt kemény habot tudunk készíteni, pont olyat, ami nekünk kell. :) )
1. A 6 tojást, a cukrot és a sót keverd habosra habverővel.
2. Jöhet hozzá a darált diót, és azt is keverd el.
3. Majd tedd bele a sütőporos finomlisztet.
4. Végül borítsd bele a reszelt répát, és jól dolgozd el.
5. A nyers tészta mehet egy sütőpapírral kibélelt sütőformába.
6. Előmelegített sütőben nagyjából 30 percig (tűpróba!) kell sütni 180 °C-on.
7. Amikor elkészült a tészta, borítsd ki a sütőformából, vedd le róla a sütőpapírt, hűljön csak ki, addig lesz időd megcsinálni a krémet.
8. Készíts kemény habot a cukorból és a habtejszínből, majd forgasd bele a mascarponet, és kész is! :)
9. Amikor kihűlt a tészta, vágd ketté. Ne ijedj meg, ha esetleg itt-ott eltörik. Mikor rákented a krémet, és visszateszed a felső szintet, teljesen jól tatarozható, rákerül a külső krémréteg is, és jobb lesz mint új korában. Persze azért érdemes tisztelettel bánni vele! :)
Remélem Nálatok is siker story kerekedik belőle! :)
Csók, AnyuAsszony
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.