AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

Expressz sütemény
A Legkisebb nagy kedvence :)

banan.jpgAlapvetően ez egy kissé átalakított muffin recept, melyet a további egyszerűség kedvéért nem kicsi formákba, hanem tepsibe öntve sütök meg, a tészta közé pedig bármit lehet pakolni. Nálunk a banános és a meggyes változat nagy kedvenc, de mindenki kísérletezzen bátran!

Hozzávalók:

12 dkg vaj,
20 dkg cukor,
1-2 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
1,5-2 dl tej,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor

A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, hozzá teszem a tojásokat, majd apránként adagolva belekeverem a sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
Vajjal kikent sütőformába öntöm a massza 2/3-át úgy, hogy a tészta mindenhol egyforma vastag legyen, gazdagon megrakom gyümölccsel, és a maradék tésztát a tetejére simítom. Közepesen meleg sütőben készre sütöm, nagyjából 30 perc alatt. (A sütőt nem szoktam előmelegíteni, a végeredmény ellenőrzése végett érdemes tűpróbát végezni!)

Aki kedvet érez a különféle kombinációk próbálgatásával kapcsolatban, kérem írja meg, mivel milyen eredményre jutott! :)

Jó étvágyat mindenkinek!

(kép forrása)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr367136723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása