AnyámAsszony

Megtörtént események alapján

6 + 1 tipp a karácsonyi készülődéshez
Hogy nyugodtan teljenek az ünnepek

Novemberre vártuk Első Gyermekünket. Tudtam, hogy miután megszületett, nem a karácsonyi ajándékok megvásárlásával fogok foglalkozni. Viszont a karácsonyt minden éveben ugyanakkor ünnepeljük, semmi meglepetés, fel lehet rá készülni időben. Ezért úgy döntöttem, hogy szeptember végéig beszerzem a szükséges dolgokat, hogy 23-a este már csak a karácsonyfa feldíszítésére kelljen koncentrálni, miután elaludt a Pici, és a legnagyobb nyugalomban tudjuk várni a Jézuskát. karacsony.jpg

Ez a hozzáállás olyan jól bevált, hogy a következő évben is alkalmaztam. És bár idén már elmúlt szeptember, úgy gondolom, hogy még mindig kivitelezhető a nyugodt karácsony, ha összeszedetten állunk neki a feladatok megvalósításának. Így biztosak lehetünk benne, hogy nem marad ki semmi, és az ünnepek tényleg az ünnepekről fognak szólni, nem az őrjöngésbe torkolló karácsonyfa díszítésről, az ajándékok átadásakor történő feszengésről és bocsánatkérésről.

 1. Ajándékok vásárlása most!

Az internet a barátunk, ezt ne felejtsük el! Akinek van ideje, kedve, persze már most is körbejárhatja az üzleteket karácsonyi ajándékokra vadászva, de tájékozódni és vásárolni van lehetőség a szoba melegében is. Azt gondolom, hogy legalább az ötletek gyűjtése, a célirányos vásárlás végett érdemes szétnézni a neten. 

Jó tanács: Érdemes a csomagoláshoz szükséges papírokat, szalagokat, ragasztókat már az ajándékvásárlás alkalmával beszerezni!

Ajándékötlet: Ami nálunk nagyon bevált, az élmény vásárlása. Azt gondolom, hogy egy felnőttnek, akinek már tényleg mindene megvan, illetve egyből megveszi magának azt, amire szüksége van, nos neki igazán nehéz megtalálni a megfelelő ajándékot. Viszont van itt egy dolog, amire nem biztos, hogy szívesen költ az ember a saját szórakoztatására, de mástól szívesen fogadja. Ez pedig egy élmény. Pl. kiszabadulós játék, jachtozás a Dunán, formaautó vezetése, szabadesés, csak hogy párat említsek a rengeteg lehetőség közül. Nem egy újabb nyakkendő, vagy bögre, ami bekerül a szekrény mélyére, hanem egy örök élmény.

2. Mézeskalácsok megsütése most!

A mézeskalács hírhedt arról, hogy külön jót tesz neki, ha hagyják állni, hogy legyen ideje megpuhulni. Hát itt a lehetőség, még több mint egy hónapig puhulhatnak a fűszeres kekszecskék almával összezárva a díszes dobozokban. Aki biztosra szeretne menni, az elkészítheti a Tuti puha mézeskalácsot is.

3. Menü összeállítása most!

Érdemes már most megálmodni, hogy mit szeretnénk feltálalni az ünnepi asztalon. A praktikusság jegyében szeretem az olyan ételeket, amit már előző nap össze vagy el lehet/kell készíteni. Egy ilyen étel az egyik nagy kedvencem, a Burgundi marha. Ennél az ételnél egyedül a burgonyafánkot érdemes frissen sütni, de ennek a tésztáját is be lehet korábban gyúrni.
Aki a hagyományos bejgli helyett vagy mellett szeretne még sütni, annak szeretném a figyelmébe ajánlani a nagyon finom és gyorsan elkészíthető Expressz süteményt. 

Figyelem! Ne feledkezzünk meg a terítéshez szükséges dolgokról, szalvéta, terítő, stb.!

4. Díszek, égők megvásárlása most!

Nagyon kellemetlen, amikor az ember gyereke a karácsonyfa mellett állva döbben rá, hogy valami hiányzik a díszítéshez. És akkor beugrik, hogy igen, tavaly is hiányzott valami, és gondoltam, majd idénre beszerzem, de csak elmaradt. Gondoljuk át már most, hogy mire lehet szükségünk, esetleg nézzük át az égősort, hogy működik-e, nehogy a Jézuska ne tudja fénybe borítani a karácsonyfát.

5. Fenyőfa és szaloncukor megvásárlása időben!

Talán ennek még most nincs itt az ideje, de ami késik, eljön! Azért sem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a fenyőfa megvásárlását, mert akkor már csak a maradékból választhatunk, ha időben elszánjuk magunkat, és van hol tárolnunk, megtalálhatjuk a számunkra tökéletes fajtájú, méretű, formájú fát. Aki műfenyő beszerzésében gondolkozik, annak is azt javaslom, hogy induljon útnak, mert itt is fennáll a veszély, hogy végül nem azt vesszük, amit szeretnénk.
A magam részéről a szaloncukor vásárlást is szeretem időben letudni, ugyanis ekkor még van lehetőségünk arra, hogy egy kóstoló után eldöntsük, megfelelően választottunk, vagy szeretnénk újabb ízekkel bővíteni a kínálatot.

6. Ajándékok becsomagolása folyamatosan!

Ha már beszereztük az ajándékokat, miért ne csomagolhatnánk be őket idejekorán? Nem kell mindent egyszerre megcsinálni, csak ahogy a kedvünk tartja, szép komótosan, van még időnk! 

+1 Gondoljuk át, mire lehet még szükségünk

Nyilván én a saját életünkből, szokásainkból indulok ki, de mindenki szánjon rá egy kis időt, hogy mire lehet még szüksége a tökéletes ünnephez.

 

Nálatok hogy zajlik a karácsonyi készülődés? Előre elkészítetek mindent, vagy az utolsó pillanatban hozzátok össze az ünnepet? Vannak vicces, emlékezetes karácsonyi történeteitek? Osszátok meg velünk!

 

Kellemes karácsonyi készülődést mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://anyamasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr728082974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Advanced Flight 2015.11.17. 13:31:46

Már előre rettegek, hogy valami fontos kimarad és 24-én délelőtt ott fogok hisztériázni egy pláza kellős közepén :-)

AnyuAsszony 2015.11.17. 14:53:49

@Advanced Flight: Remélem a fenti tippek segítenek megkönnyíteni az ünnepi készülődést!
süti beállítások módosítása